SOLO-EXPOSITIE RABARAMA

Solo expositie Rabarama, Van Loon Galleries

Solo-expositie Rabarama

Met trots toonde Van Loon Galleries een unieke verzameling van deze wereldberoemde kunstenaar. De krachtige sculpturen van Rabarama waren van 28 november tot en met 20 december 2020 te bewonderen in de galerie.

Rabarama. Italië, 1969

Rabarama, artiestennaam van Paola Epifani, woont en werkt momenteel in Padua, een stad in Noord-Italië. Al in haar vroege jeugd bleek de kunstenaarsdochter een aangeboren talent te hebben voor het maken van sculpturen. Haar artistieke educatie begon aan de hogeschool voor de kunsten in de Italiaanse stad Treviso. Ze zette haar scholing voort aan de Academie voor Schone Kunsten in Venetië. Ze slaagde met hoge cijfers in 1991 waarna ze direct participeerde in een groot aantal nationale en internationale beeldhouw competities. Hierdoor verdiende ze steeds meer bijval van de critici en het publiek.

Rabarama maakt sculpturen en schilderijen van mannen, vrouwen en hybride wezens, vaak in excentrieke poses. Met deze krachtige sculpturen is zij een zoektocht begonnen naar de predestinatie van de mens. De huid van haar onderwerpen is altijd versierd met patronen, symbolen, letters, tekens en andere figuren die een grote verscheidenheid vertonen. Elk beeld wordt na het gieten met de hand gekleurd en op deze wijze van een eigen DNA voorzien. Rabarama wordt gezien als een uiterst hoog getalenteerde allround kunstenaar. Een gestage stroom onderschei- dingen, laureaten en officiële erkenningen van over de hele wereld valt haar ten deel en bewijst haar.

Jivatman, Rabarama, Van Loon Galleries
3-Third Upeksa, Rabarama, Van Loon Galleries

“Poëtische ideeën en poëzie zijn de adem in het proces van denken en creëren van mijn beelden.”