VAN LOON GALLERIES: 15 JAAR IN VUGHT

Vught Centrum, Van Loon Galleries

Hoera! Van Loon Galleries al 15 jaar in Vught

Op 7 april 2007 opende Van Loon Galleries voor het eerst haar deuren in het prachtige dorp Vught. Aangezien daarmee de galerie maar liefst al 15 jaar in Vught is, leek het ons gepast om hier een klein viermomentje van te maken, Graag nemen we u daarom mee langs de verschillende locaties in Vught die Van Loon Galleries.

Taalstraat 53, Van Loon Galleries

Taalstraat 53

Het eerste pand waar Van Loon Galleries zijn intrede nam, was het indrukwekkende pand aan de Taalstraat 53. Deze monumentale stadsvilla werd gekenmerkt door een prachtige tegelvloer bij binnenkomst, gedetailleerde rozetten aan het plafond en sierlijsten aan de wanden en natuurlijk de indrukwekkende monumentale stadstuin. Op deze circa 1000m2 kon men genieten van de kunst van onze verschillende kunstenaars.

Taalstraat 51

In 2016 verhuisde de galerie naar de buren in de Taalstraat 51 in de oude pastorie. Het pand was weliswaar zo’n 100 m2 kleiner dan de Taalstraat 53, maar beschikte over maar liefst negen expositieruimtes. Bovendien bevond ook de kerk, die daarvoor in het verleden reeds ingezet was voor evenementen, zich pal achter de nieuwe locatie. Tot en met 2020 hebben verschillende evenementen en exposities plaatsgevonden in dit monumentale pand.

Taalstraat 51, Van Loon Galleries
Heuvel 4, Van Loon Galleries

Heuvel 4

In de zomer van 2020 was het zover, de deuren van de galerie in de indrukwekkende stadsvilla in het centrum van Vught gingen open. Het pand, dat in 1864 gebouwd is als pastorie van de naastgelegen Sint-Petrus kerk, is ontworpen door bekend architect Carl Weber. Het pand met marmeren vloertegels, hoge plafonds en een gloednieuwe barkamer, is het perfecte decor voor het enorme en gevarieerde aanbod aan kunst die de galerie te bieden heeft.

“Het pand heeft marmeren vloertegels, hoge plafonds, een gloednieuwe barkamer en prachtig lichtval.”

– Joris van Loon

Bezoek de galerie

U bent natuurlijk van harte welkom voor een bezoek aan de galerie in ons prachtige pand aan de Heuvel 4 in het centrum van Vught. Er is voldoende parkeergelegenheid en een heerlijk kopje koffie of thee wacht u op bij uw bezoek. Zien we u snel?

Openingstijden
Woensdag tot vrijdag: 11:00 – 17:00 uur
Zaterdag en zondag: 12.00 – 17.00 uur (of op afspraak)