Nieuwe kunstenaar: Kitty Tijbosch

Kitty Tijbosch, Van Loon Galleries

Nieuwe kunstenaar bij de galerie: Kitty Tijbosch

We hebben weer een nieuwe kunstenaars mogen verwelkomen bij Van Loon Galleries: Kitty Tijbosch (Nederland, 1969). Kitty Tijbosch behaalde in 1994 haar diploma aan de Grafische School in Eindhoven. Na diverse schilder- en mixed media cursussen, besloot ze om te gaan beeldhouwen in steen. De strakke vormgeving en het sterk lijnenspel laten haar achtergrond zien als grafisch vormgever. In haar huidige werk laat ze de figuratie volledig loslaat en richt ze zich op de symboliek en gevoelswaarden van de vorm. In deze vormtaal drukt zij zich het beste uit; beweging, stroming, uitdrukkingskracht, verlangen en groei komen hierin samen. Ze representeren het gevoel van vrijheid en avontuur.

Kitty Tijbosch, Van Loon Galleries

Thema’s

Het eerste thema waar Tijbosch zich in stortte was (zeil)boten. Dit doordat ze hier als kind mee opgegroeid is. Het bleek een goede inspiratiebron en een manier om de fijne herinneringen vast te kunnen houden. Daarna ontstond het thema vogels, waarbij genoeg ruimte bleek te zijn voor het ontdekken en ontwikkelen van haar vormtaal.

Dit resulteerde in het huidige thema Hemelreikers. Hierbij wordt alle figuratie volledig losgelaten en richt ze zich op de symboliek en gevoelswaarden van de norm.

​“De strakke vormgeving en het sterk lijnenspel laten haar achtergrond zien als grafisch vormgever..”